نشست هم اندیشی فرهنگی-هنری با حضور رئیس سازمان فرهنگی،اجتماعی،ورزشی شهرداری صدرا برگزار و ابعاد مختلف هنر میناکاری و بومی سازی، آموزش و شکل گیری هویت هنری در صدرا بررسی گردید.
به گزارش سازمان فرهنگی،اجتماعی،ورزشی شهرداری صدرا فرج زاده با اشاره به برنامه های هنری شهرداری و توجه به هنرهای اصیل ایرانی گفت: در حال حاضر که آثار هویت های ملی مورد غفلت واقع شده و ناخواسته در حال تضعیف هستند، حفظ هویت و فراگیری هنرهای اصیل و پرمحتوای بومی بسیار الزامی است. از آنجا که مهمترین مؤلفه های هویتی ما را وابستگی جغرافیایی، نژادی، قومی، فرهنگی و زبانی و دینی، ادبی و هنری تشکیل می دهد، باید هرچه بیشتر در پاسداری از آنها کوشید.
وی افزود: هنر پویا و مستمر ایرانی در طول تاریخ در ابعاد و زمینه های گوناگون نیز همواره برای ما حیات بخش و غرورآفرین بوده است، بنابراین، ما در غیاب دستگاههای فرهنگی-هنری در شهر صدرا، تلاش می کنیم از جلوه های گوناگون آن به عنوان مؤلفه های هویتی پاسداری کنیم و میناکاری را در هویت هنری شهر صدرا نهادینه و تا مرحله توسعه اشتغال هنرپایه بومی نماییم.
رفعتی از اساتید برجسته هنری و مینا کاری کشور نیز عنوان کرد: جلوه های هویت هنری ما به حدی زیاد و گسترده است که اگر امروزه قدری به خود آییم و به ریشه های اصیل خود باز گردیم و در جستجوی خویشتن خویش باشیم، مسلماً می توانیم در آینده ای نه چندان دور، هویت اصیل و بومی خود را غرورآفرینانه در بین نسل جدید بازیابیم و گسترش دهیم.
وی در ارتباط با هنر اصیل میناکاری اظهار داشت: میناکاری یا میناسازی هنری است با سابقهای در حدود پنج هزار سال، که زیرمجموعه صنایع دستی جای گرفته است و امروز ظرفیت عظیم آموزش و توسعه این هنر در شهر صدرا در اجرای آموزشهای کوتاه مدت و موثر در کنار دوره های مقدماتی و پیشرفته وجود دارد.
در این جلسه مقرر شد تا با تهیه طرحی جامع، آموزش هنری فراگیر مینا بر روی فلز در سطوح مختلف انجام شود و در کنار آن برنامه ریزی منسجمی برای فروش محصولات مینای هنرآموزان فراهم گردد تا این هنر ۵۰۰۰ ساله شیرازی در تمام نقاط شهر صدرا و در بین آحاد افراد جامعه شناخته و مورد استفاده قرار گیرد و ضمن تربیت هنرمندان جدید و ایجاد زیرساختهای لازم این هنر، اشتغال هنرپایه در بین هنرآموزان گسترش یابد.